Oplossingen?

Over glazen muren en plafonds ...

Waarom maken vrouwen minder gemakkelijk promotie dan mannen en waarom vinden we hen niet zo vaak terug in topfuncties?

Methodes en tips om het glazen plafond te verbrijzelen? Over assertiviteit, 'vrouwelijke' opleidingen, netwerken, macho's, de combinatie privé-arbeid en veel, veel meer. Ga naar Het Glazen Plafond.

 

Actie voeren: Equal Pay Day

Om je te laten horen, moet je actie voeren! Op de Belgische Equal Pay Day 'Dag van Gelijk Loon' verzamelden Zij-kant en ACV hun krachten en trokken ze het Vlaamse land in met hun eisen voor loongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Lees er alles over op Equal Pay Day!

 

Genderneutrale functieclassificatie

Wat is dat voor een beest? Functieclassificatie klasseert de verschillende jobs binnen een bedrijf of sector en geeft hen een waardering mee. Aan de hand van die waardering kent men een loon aan die functie toe. Hoewel dit systeem eerlijk lijkt, is dit vaak niet het geval.

Vrouwenloonwijzer.be pleit voor analytische of sekseneutrale functieclassificatie!

 

Klacht indienen tegen geslachtdiscriminatie?

Bij het IGVM kan je individueel klacht indienen tegen alle vormen van geslachtsdiscriminatie, dus ook tegen discriminatie op vlak van loon- en arbeidsvoorwaarden. Lees hier meer over klacht indienen tegen loondiscriminatie

Vaderschapsverlof omhoog, loonkloof omlaag?

Een Britse lobbygroep ‘fathers direct’ pleit voor het optrekken van het vaderschapsverlof. Zo verklein je ook de loonkloof m/v. Lees er hier meer over

Vakbondsvertegenwoordiging dicht de loonkloof!

Vakbonden zijn vaker actief in bedrijven waar veel mannen werken, en in mindere mate in 'vrouwelijke' bedrijven. Vakbondsvertegenwoordiging voor, door en met vrouwen stimuleren, kan dus ook helpen om de loonkloof te dichten.

Lees hier meer over op vakbonden dichten de loonkloof

 

Versterkt instrument om de loonongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan te pakken

Op 9 juli 2008 werd in de nationale arbeidsraad de CAO 25ter afgesloten. Deze CAO handelt over de gelijke beloning van mannelijke en vrouwelijke werknemers.

Lees hier meer over

 
loading...
Loading...